Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski wyszły mięciutkie, delikatne , rozsypywacze się w ustach i zdrowe.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5742
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5532
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5742
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5532
Składniki
W osolnej wodzie gotujemy około 5 minut łodygę brokułu. Wyciskamy sok ze szpinaku w wyciskarce wolnoobrotowej Ziemniaki, łodygę brokułu przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, sok ze szpinaku, mąkę pszenną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na wyspanej mące stolicy z ciasta formułujemy wałeczki, które kroimy na kluski Kluski wrzucamy na osolony wrzątek, od momentu wypłynięcia gotujemy około 3 minuty. Łyżką cedzakową wyławiamy na talerz. /Masło roztapiamy na patelni, podgrzewamy aż będzie lekko brązowe, dodajemy posiekane orzechy włoskie. 8/Gorącym masłem polewamy kluski, posypujemy pestkami granatu.