Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski wyszły mięciutkie, delikatne , rozsypywacze się w ustach i zdrowe.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Składniki
W osolnej wodzie gotujemy około 5 minut łodygę brokułu. Wyciskamy sok ze szpinaku w wyciskarce wolnoobrotowej Ziemniaki, łodygę brokułu przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, sok ze szpinaku, mąkę pszenną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na wyspanej mące stolicy z ciasta formułujemy wałeczki, które kroimy na kluski Kluski wrzucamy na osolony wrzątek, od momentu wypłynięcia gotujemy około 3 minuty. Łyżką cedzakową wyławiamy na talerz. /Masło roztapiamy na patelni, podgrzewamy aż będzie lekko brązowe, dodajemy posiekane orzechy włoskie. 8/Gorącym masłem polewamy kluski, posypujemy pestkami granatu.