Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski wyszły mięciutkie, delikatne , rozsypywacze się w ustach i zdrowe.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 234
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 144
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28026
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 234
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 144
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28026
Składniki
W osolnej wodzie gotujemy około 5 minut łodygę brokułu. Wyciskamy sok ze szpinaku w wyciskarce wolnoobrotowej Ziemniaki, łodygę brokułu przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, sok ze szpinaku, mąkę pszenną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na wyspanej mące stolicy z ciasta formułujemy wałeczki, które kroimy na kluski Kluski wrzucamy na osolony wrzątek, od momentu wypłynięcia gotujemy około 3 minuty. Łyżką cedzakową wyławiamy na talerz. /Masło roztapiamy na patelni, podgrzewamy aż będzie lekko brązowe, dodajemy posiekane orzechy włoskie. 8/Gorącym masłem polewamy kluski, posypujemy pestkami granatu.