Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielone naleśniki

Zielone naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1171

Dodano:

Odsłon: 19035

Ciasto z dodatkiem szpinaku, jest bardzo puszyste i delikatne, z dodatkiem serowego farszu to pyszny piątkowy obiadek

Składniki

  • szpinak rozdrobniony mrożony pół opakowania
  • mleko 1,5 szkl
  • woda mineralna 1,5 szkl
  • mąka ile przyjmie ciasto
  • jajko 1 szt
  • sól szczypta
  • farsz:
  • ser biały 40 dag
  • ser żółty 15 dag
  • czosnek 2 ząbki
  • śmietana 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić, dodać mleko, wodę, jajko, mąkę i sól, wymieszać na gładkie ciasto, odstawić na min pół godziny. W tym czasie ser wymieszać
    ze śmietaną, roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce, 2 łyżki odłożyć, resztę dać do masy serowej.
    Usmażyć cienkie naleśniki, posmarować serem, zwinąć w roladki, włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serem, zapiec w piekarniku ok 15 min. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 04 czerwca 2014 przepis trafia na,, listę extra'' na wakacyjne obiadki dla moich wnuków,pozdrawiam :))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 01 lutego 2014 Ekstra przepis... zabieram do wypróbowania :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jasienka1 01 lutego 2014 Pieknie wygladaja Twoje nalesniczki. Nie przejmuj sie komentarzami ponizej. Panuje tu niezdrowa konkurencja.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń