Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w panierce juz się znudził. Inna wersja zawsze mile widziana :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 177
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 265
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 363
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 177
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 265
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 363
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, opruszamy solą i pieprzem i sprasowanym czosnkiem nacieramy. Ale sie zrymowało :-) Wkładamy do lodówki na dobre 2 godzinki. Natsępnie smażymy na petelni do zarumienienia.
Cebulę kroimy w kostkę. Gdy bedzie lekko zeszklona dodajemy szpinak, sprasowany ząbek czosnku i podsmażamy ok 30 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 300 ml jogurtu greckiego lub śmietany. Następnie dorzucamy usmażone piersi. Smacznego