Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w panierce juz się znudził. Inna wersja zawsze mile widziana :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, opruszamy solą i pieprzem i sprasowanym czosnkiem nacieramy. Ale sie zrymowało :-) Wkładamy do lodówki na dobre 2 godzinki. Natsępnie smażymy na petelni do zarumienienia.
Cebulę kroimy w kostkę. Gdy bedzie lekko zeszklona dodajemy szpinak, sprasowany ząbek czosnku i podsmażamy ok 30 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 300 ml jogurtu greckiego lub śmietany. Następnie dorzucamy usmażone piersi. Smacznego