Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w panierce juz się znudził. Inna wersja zawsze mile widziana :)
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 159
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10850
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 159
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10850
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, opruszamy solą i pieprzem i sprasowanym czosnkiem nacieramy. Ale sie zrymowało :-) Wkładamy do lodówki na dobre 2 godzinki. Natsępnie smażymy na petelni do zarumienienia.
Cebulę kroimy w kostkę. Gdy bedzie lekko zeszklona dodajemy szpinak, sprasowany ząbek czosnku i podsmażamy ok 30 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 300 ml jogurtu greckiego lub śmietany. Następnie dorzucamy usmażone piersi. Smacznego