Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczna danie obiadowe.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Szpinak świeży umyć i zblendować, mrożony rozmrozić, dodać do mięsa.
Cukinię, ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa.
Dodać jajko, 2 łyżki tartej bułki, dokładnie wymieszać. Uformować pulpeciki, są bardzo delikatne ,dlatego trzeba uważać przy podsmażaniu.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć pulpety z każdej strony, podlać bulionem warzywnymi gotować 10 minut. Dodać przecier pomidorowy, gotować 5 minut , dodać śmietanę, doprawić ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, całość gotować 1 minutę.
Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.