Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczna danie obiadowe.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Szpinak świeży umyć i zblendować, mrożony rozmrozić, dodać do mięsa.
Cukinię, ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa.
Dodać jajko, 2 łyżki tartej bułki, dokładnie wymieszać. Uformować pulpeciki, są bardzo delikatne ,dlatego trzeba uważać przy podsmażaniu.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć pulpety z każdej strony, podlać bulionem warzywnymi gotować 10 minut. Dodać przecier pomidorowy, gotować 5 minut , dodać śmietanę, doprawić ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, całość gotować 1 minutę.
Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.