Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczna danie obiadowe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Składniki
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Szpinak świeży umyć i zblendować, mrożony rozmrozić, dodać do mięsa.
Cukinię, ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa.
Dodać jajko, 2 łyżki tartej bułki, dokładnie wymieszać. Uformować pulpeciki, są bardzo delikatne ,dlatego trzeba uważać przy podsmażaniu.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć pulpety z każdej strony, podlać bulionem warzywnymi gotować 10 minut. Dodać przecier pomidorowy, gotować 5 minut , dodać śmietanę, doprawić ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, całość gotować 1 minutę.
Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.