Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczna danie obiadowe.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 862
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 862
Składniki
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Szpinak świeży umyć i zblendować, mrożony rozmrozić, dodać do mięsa.
Cukinię, ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa.
Dodać jajko, 2 łyżki tartej bułki, dokładnie wymieszać. Uformować pulpeciki, są bardzo delikatne ,dlatego trzeba uważać przy podsmażaniu.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć pulpety z każdej strony, podlać bulionem warzywnymi gotować 10 minut. Dodać przecier pomidorowy, gotować 5 minut , dodać śmietanę, doprawić ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, całość gotować 1 minutę.
Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.