Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto w bardzo apetycznej barwie, o ciekawym smaku. Sycące, niewymagające i prawie jednogarnkowe, bo jedynie kurczaka trzeba podsmażyć osobno. Wyjątkowości nadaje mu wiosenny kolor.
Filety kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Mieszamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Cebulę, szpinak i seler drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy ryż, przesmażamy, po czym wlewamy białe wino, które odparowujemy. Po tym czasie dodajemy po chochelce wody, za każdym razem czekając aż ryż ją wchłonie.
Kiedy ryż będzie już miękki, dodajemy skórkę z cytryny, miętę, groszek, ser i podsmażonego kurczaka. Na sam koniec wlewamy sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pełne smaków i intensywnego koloru buraczkowe risotto na bazie czerwonego win...
Odsłon: 1104
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 98
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 92
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 51
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5463
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 98
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 92
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 51
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5463
Składniki
Filety kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Mieszamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Cebulę, szpinak i seler drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy ryż, przesmażamy, po czym wlewamy białe wino, które odparowujemy. Po tym czasie dodajemy po chochelce wody, za każdym razem czekając aż ryż ją wchłonie.
Kiedy ryż będzie już miękki, dodajemy skórkę z cytryny, miętę, groszek, ser i podsmażonego kurczaka. Na sam koniec wlewamy sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka z sosem, kopytka i surówka z kiszonej kapusty.
Dania główne
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Dania główne
Kaczka w jabłkach
Dania główne
Gołąbki po turecku
Żeberka z sosem, kopytka i surówka z kiszonej kapusty.
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 92
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 81