Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania zamiast tradycyjnych ziemniaków.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3564
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 276
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3564
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 276
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc bardzo dokładnie. Ziemniaki dobrze ostudzić wbić jajka, dodać śmietanę, natkę pietruszki, posiekaną i usmażoną na maśle cebulę oraz przyprawić do smaku.
Masę wyrobić rękoma, następnie formować kule i obtaczać w mące. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do zrumienienia w temperaturze 190 stopni przez 35 minut. Potrawę podawać do obiadu.