Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z serem i boczkiem to idealna przekąską na imprezę. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a efekt znakomity. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, gwarantujemy, że nie pożałujecie.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 50
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 667
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10908
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2336
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 50
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 667
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10908
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2336
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj i osusz. Następnie natłuść oliwą i zawiń w folię aluminiową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz około godzinę.
Boczek pokrój w kostkę i przesmażaj dosłownie przez 3 minuty na patelni. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Upieczone ziemniaki wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Gdy będą chłodne rozwiń z folii i każdy z ziemniaków przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż miąższ, tak żeby nie uszkodzić skórki, następnie przełóż do miski. Dodaj do niego boczek, ser (odrobinę pozostaw do posypania) przyprawy, jajka i szczypiorek. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Farsz wyłóż do skórek ziemniaków, wierzch posyp resztą sera.
Zapiekaj przez 8-10 minut. Możesz podać z odrobiną śmietany lub sosem czosnkowym.