Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczano- malinowe "knedelki"

Ziemniaczano- malinowe knedelki

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48623

Dodano:

Odsłon: 594

Miałam taki pomysł. Dziś został zrealizowany. :)

Składniki

  • ugotowane ziemniaki 1/2 kg
  • maliny z kompotu 4 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3- 4 łyżki
  • mąka pszenna do obtoczenia "knedelków"
  • śmiatana 18%, cukier puder
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ubić, dodać maliny i mąkę ziemniaczaną. Całość wyrobić na jednolitą masę. Powinna być dość gęsta i trochę klejąca. Formować knedelki. Każdy obtoczyć w mące pszennej, wrzucać na wrzącą wodę. Gotować do momentu, aż knedle wypłyną na powierzchnię. Podawać ze śmietaną i cukrem pudrem.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń