Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia kaszubska
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 167
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1888
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14687
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 167
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1888
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14687
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19727
Składniki
Ziemniaki ugotowałem, zrobiłem puree, przyprawiłem mieloną gałką muszkatołową, ostudziłem. Miąższ bułki namoczyłem w mleku, odcisnąłem. Utarłem masło z trzema żółtkami, dodałem ziemniaki i bułkę, sól i pieprz. Wymieszałem. Ubiłem pianę z białek i dodałem do masy razem z bułką tartą. Wymieszałem drewnianą łyżką. Do wysokiego naczynia żaroodpornego włożyłem połowę masy, ułożyłem na niej śledzie i kapary, po czym nałożyłem drugą połowę masy. Polałem stopionym masłem. Włożyłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na 40 minut.