Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam przepyszne ziemniaczki przygotowane inaczej jak zwykle. Ziemniaczki tak przygotowane na pewno posmakują jak dzieciakom tak i dorosłym . Spróbujesz to na jednym kawałku się nie skończy. Polecam
nóż, trzepaczka kuchenna, naczynie na ciasto, łyzka, patelnia sitko ręcznik papierowy,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Składniki
Z mąki ziemniaczanej, żółtek, ubitych na sztywna pianę białek oraz mleka przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Ziemniaki po obraniu i opłukaniu pokroić w nie za grube plasterki, włożyć do osolonej wrzącej wody na 3 minuty, po czym odsączyć na sitku ( można odsączyć na ręczniku papierowym). Suche plasterki ziemniaków zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na gorącym oleju. Podawać jak pyszny dodatek do pieczonych ryb lub potraw mięsnych. Smacznego Rada; Jeżeli brakuje nam czasu to jajka możemy ubić całe od razu , ziemniaczki smakują równie dobrze . Wiadomo lepiej jak białka ubijemy , ale można tak i tak).
Przygotowane składniki.
Smażenie.
Pyszne ziemniaczki gotowe do podania.