Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam przepyszne ziemniaczki przygotowane inaczej jak zwykle. Ziemniaczki tak przygotowane na pewno posmakują jak dzieciakom tak i dorosłym . Spróbujesz to na jednym kawałku się nie skończy. Polecam
nóż, trzepaczka kuchenna, naczynie na ciasto, łyzka, patelnia sitko ręcznik papierowy,
Składniki
Z mąki ziemniaczanej, żółtek, ubitych na sztywna pianę białek oraz mleka przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Ziemniaki po obraniu i opłukaniu pokroić w nie za grube plasterki, włożyć do osolonej wrzącej wody na 3 minuty, po czym odsączyć na sitku ( można odsączyć na ręczniku papierowym). Suche plasterki ziemniaków zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na gorącym oleju. Podawać jak pyszny dodatek do pieczonych ryb lub potraw mięsnych. Smacznego Rada; Jeżeli brakuje nam czasu to jajka możemy ubić całe od razu , ziemniaczki smakują równie dobrze . Wiadomo lepiej jak białka ubijemy , ale można tak i tak).
Przygotowane składniki.
Smażenie.
Pyszne ziemniaczki gotowe do podania.