Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale niezwykle smaczne i szybkie danie, inspirowane wloska kuchnia i nie tylko...
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11470
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7829
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155026
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11470
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7829
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155026
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Składniki
Ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac i pokroic w plastry. Ulozyc na blasze do pieczenia, doprawic sola i pieprzem. Posmarowac kazdy plaster pomidorowym pesto*, nalozyc plsterek salami, pomidora, listek bazylii i plaster mozzarelli. Piec ok. 20 min. w temp. 200°C * przepis na domowe pesto: https://smaker.pl/przepis-pesto-rosso-all-arrabbiata,107526.html
Ogórka i morele pokroic w kostki, cebule i ziola drobno posiekac. Wszystko razem wymieszac, doprawic i odstawic na ok. godzine, aby sie "przegryzlo".
Ziemniaki podawac z salsa.