Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 445
Dodano: 24.08.2019
Odsłon: 3016
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obrać ze skórki, obgotować, ale nie do całkowitej miękkości. Poprzekrawać na połówki. Z każdej połówki wydrążyć środek, uważając, żeby ziemniaki się nie rozpadły.
Wydrążony miąższ utłuc na puree, dodać tyle bryndzy, ile jest masy ziemniaczanej, żółtko i tyle śmietany, żeby farsz pozostał gęsty (1-2 łyżki).
Wydrążone ziemniaki napełniać farszem, posypać bułką tartą i polać stopionym masłem. Zapiekać w piekarniku 30 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 26 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Super!1 Kto głosował? | Odpowiedz