Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki nadziewane kurkami

Ziemniaki nadziewane kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13886

Dodano:

Odsłon: 27438

Udało sie nam nazbierać troche kurek,chyba to ostatnie w tym roku.będa więc ziemniaczki nadziewane kurkami.

Składniki

  • kurki 50 dkg
  • cebula 1
  • boczek wedzony 5 plasterków
  • sól,pieprz
  • ziemniaki 8-10
  • śmietana 3 łyzki
  • olej rzepakowy 3 łyzki
  • natka pietruszki
  • czosnek 3 ząbki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki nadziewane kurkami

Przygotowanie

  1. boczek usmażyc razem z cebula,dodac kurki i smazyc do wyparowania soku,do grzybów dodać posiekany czosnek,natkę pietruszki,dolozyć śmietanę,doprawic solą i pieprzem i jeszcze chwilkę posmażyć

  2. ziemniaki obrać,wydrążyć,ułożyc w naczyniu żaroodpornym lub blaszce,posolić skropić olejem,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec aż ziemniaki będą prawie miękkie

  3. do ziemniaków włożyc grzyby,posypać tartym serem i jeszcze chwile piec,takie ziemniaki mozna równiez przygotować z pieczarkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Ojj chętnie bym zjadła :) kurki + ziemniaki jedno z moich ulubionych połączeń smakowych

84 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malwa55 15 września 2016 Pani Jagodo kolejne pyszne danie,pieknie podane.

85 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 września 2016 Pyszności..do tego te kureczki...oj z chęcią bym spróbowała:)

86 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 września 2016 Ależ pyszne smaki <3 Wspaniałe połączenie <3 Ciekawie by było przepołowić surowego ziemniaka, wydrążyć (obie połówki) a w środek dodać farsz...później owinąć w folię i do ogniska...oj czuję zapach <3 Odpowiedzi: 1 ▼

86 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń