Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki to miła odmiana dla tradycyjnych, gotowanych:). W ich przygotowaniu nie ma żadnej filozofii. Ważne jest by kupić odmianę ziemniaków odpowiednią do pieczenia, inaczej mogą się nie dopiec.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4855
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 109
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 142
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4855
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 109
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 142
Składniki
Ziemniaki obieramy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki.
Ziemniaki umieszczamy w misce, wlewamy olej, wsypujemy przyprawy w ilości według uznania. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 40 minut.