Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki to miła odmiana dla tradycyjnych, gotowanych:). W ich przygotowaniu nie ma żadnej filozofii. Ważne jest by kupić odmianę ziemniaków odpowiednią do pieczenia, inaczej mogą się nie dopiec.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1291
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1291
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Składniki
Ziemniaki obieramy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki.
Ziemniaki umieszczamy w misce, wlewamy olej, wsypujemy przyprawy w ilości według uznania. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 40 minut.