Pieczone ziemniaki to miła odmiana dla tradycyjnych, gotowanych:). W ich przygotowaniu nie ma żadnej filozofii. Ważne jest by kupić odmianę ziemniaków odpowiednią do pieczenia, inaczej mogą się nie dopiec.
Ziemniaki pieczone z przyprawami
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek
- 4 łyżki oleju
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek
- 4 łyżki oleju

Etapy przygotowania
Ziemniaki obieramy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki.
Ziemniaki umieszczamy w misce, wlewamy olej, wsypujemy przyprawy w ilości według uznania. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 40 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Najsmaczniejsze tradycyjne kotlety mielone z łopatki wieprzowej. Mięso jest o...
Odsłon: 12
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 232
Nazw na tę potrawę jest wiele. W zależności od regionu mówi się na nie np. pa...
Odsłon: 95
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 78
Ostatnio komentowane przepisy

Najsmaczniejsze tradycyjne kotlety mielone z łopatki wieprzowej. Mięso jest o...
Odsłon: 12
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 232
Nazw na tę potrawę jest wiele. W zależności od regionu mówi się na nie np. pa...
Odsłon: 95
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 78



Składniki
- 1 kg ziemniaków
- sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek
- 4 łyżki oleju
Ziemniaki obieramy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki.
Ziemniaki umieszczamy w misce, wlewamy olej, wsypujemy przyprawy w ilości według uznania. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 40 minut.