Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W 503. odcinku programu „Ewa Gotuje” na drugie danie pojawiły się ziemniaki po irlandzku. To nic innego jak kartofle zapiekane z boczkiem i dojrzewającym serem żółtym cheddar. Pyszna potrawa świetnie rozgrzewa i naprawdę dobrze syci.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11516
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 295
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 549
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10483
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11516
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 295
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 549
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10483
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na suchej patelni.
Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w mundurkach. Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Miąższ przełożyć do miski. Dodać śmietanę, boczek oraz pokrojony w kostkę ser cheddar (trochę zostawić). Dorzucić posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do wydrążonych ziemniaków. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piec przez 15 minut w temp. 180 st. C. Po tym czasie posypać serem startym na dużych oczkach i zapiekać jeszcze przez kilka minut - aż ser się roztopi.
Podawać na ciepło z mixem sałat, cebulą, pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret.