Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki Rumcajski

Ziemniaki Rumcajski

Autor:

Przepisów i artykułów: 796 Ocena: 8162

Dodano:

Odsłon: 889

Pieczone młode ziemniaki, faszerowane kurczakiem, warzywami to moja propozycja na drugie danie obiadowe.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • 11 dużych ziemniaków
  • Cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 15 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka przyprawy do ziemniaków
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy Gyros
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ziemniaki Rumcajski

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy głęboki otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180°C.

  2. 2. Mięso kroimy bardzo drobno, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dojemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    4. Pod koniec prużenia łączymy z mięsem i dodajemy ketchup.
    5. Gotowym farszem napełniamy upieczone ziemniaki i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
    6. Ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się ser.

  4. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 05 lipca Wspaniałe i bardzo smaczne ziemniaczki! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 03 lipca Pyszności jako danie główne i jako przystawka...super:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 lipca Pyszne jedzonko, mniami, 10+ :)

Takie to pewnie Hanka robiła w rzaholeckim lesie ;p

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń