Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na przygotowanie i zakonserwowanie porcji ziemniaków na później
pakowarka próżniowa lub woreczki strunowe, cyrkulator i pojemnik lub garnek i kuchenka oraz termometr
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Ziemniaki wybieramy raczej małe, jeśli są to młode ziemniaki to można je przygotować w mundurkach, jeśli są większe to kroimy na pół,
Trzy średnie ziemniaki wkładamy do woreczka do pakowarki próżniowej lub woreczka z zapięciem strunowym. Dodajemy płaską łyżeczkę soli, jedną łyżkę masła, jedną łyżeczkę oliwy z oliwek oraz wkładamy gałązkę rozmarynu.
Zamykamy i gotujemy sous vide w temperaturze 88stopni 1 godzinę.
Ziemniaki po obróbce są gotowe do spożycia lub można je przechowywać w lodówce i przed podaniem np. obsmażyć.