Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na przygotowanie i zakonserwowanie porcji ziemniaków na później
pakowarka próżniowa lub woreczki strunowe, cyrkulator i pojemnik lub garnek i kuchenka oraz termometr
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7041
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 123
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2255
Królowa grilla :)
Odsłon: 1762
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7041
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 123
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2255
Królowa grilla :)
Odsłon: 1762
Składniki
Ziemniaki wybieramy raczej małe, jeśli są to młode ziemniaki to można je przygotować w mundurkach, jeśli są większe to kroimy na pół,
Trzy średnie ziemniaki wkładamy do woreczka do pakowarki próżniowej lub woreczka z zapięciem strunowym. Dodajemy płaską łyżeczkę soli, jedną łyżkę masła, jedną łyżeczkę oliwy z oliwek oraz wkładamy gałązkę rozmarynu.
Zamykamy i gotujemy sous vide w temperaturze 88stopni 1 godzinę.
Ziemniaki po obróbce są gotowe do spożycia lub można je przechowywać w lodówce i przed podaniem np. obsmażyć.