Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym to danie, które łamie kulinarne schematy. Karmelowy aromat sezamu podkreśla delikatność ziemniaków, które wspaniale komponują się z mięsem, tworząc oryginalne drugie danie.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 112
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 85
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 112
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 85
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w wodzie. Ziemniaki powinny być lekko niedogotowane.
Następnie odsączyć ziemniaki. W rondelku rozgrzać olej i podsmażać ziemniaki partiami.
Przygotować syrop. Na patelni rozgrzać miód i cukry. Wolno mieszać do rozpuszczenia składników. W razie potrzeby dodać ok dwóch łyżek wody i wymieszać.
Ugotowane i usmażone ziemniaki polać sosem i posypać sezamem białym oraz czarnym. Ziemniaki podawać z upieczoną kiełbaską, kotletami lub innym ulubionym daniem mięsnym. Smacznego! :)