Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym to danie, które łamie kulinarne schematy. Karmelowy aromat sezamu podkreśla delikatność ziemniaków, które wspaniale komponują się z mięsem, tworząc oryginalne drugie danie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7994
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3423
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 621
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7994
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3423
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 621
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w wodzie. Ziemniaki powinny być lekko niedogotowane.
Następnie odsączyć ziemniaki. W rondelku rozgrzać olej i podsmażać ziemniaki partiami.
Przygotować syrop. Na patelni rozgrzać miód i cukry. Wolno mieszać do rozpuszczenia składników. W razie potrzeby dodać ok dwóch łyżek wody i wymieszać.
Ugotowane i usmażone ziemniaki polać sosem i posypać sezamem białym oraz czarnym. Ziemniaki podawać z upieczoną kiełbaską, kotletami lub innym ulubionym daniem mięsnym. Smacznego! :)