Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Składniki
1. Ziemniaki obieramy w każdym ziemniaku robimy otwór, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Robimy małe kuleczki w kształcie orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. W każdy otwór upieczonego ziemniaka wkładamy po plasterku sera mozzarelli.
4. Na serze układamy po dwie kuleczki mięsne i polewamy ketchupem.
5. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 6. Zapiekamy chwilę do rozpuszczenia się sera.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.