Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 81
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 69
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 99
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 81
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 69
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 99
Składniki
1. Ziemniaki obieramy w każdym ziemniaku robimy otwór, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Robimy małe kuleczki w kształcie orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. W każdy otwór upieczonego ziemniaka wkładamy po plasterku sera mozzarelli.
4. Na serze układamy po dwie kuleczki mięsne i polewamy ketchupem.
5. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 6. Zapiekamy chwilę do rozpuszczenia się sera.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.