Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49641
Dodano: 19.07.2014
Odsłon: 1560
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, wysmażyć na skwarki, pod koniec smażenia dodać odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażyć do zrumienienia cebulki.
Ugotowane ziemniaki podać okraszone omastą, posypane świeżym koperkiem. Oczywiście do popicia podać zsiadłe mleko wymieszane z jogurtem naturalnym.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

nora 11 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
smacznie i zdrowo2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 22 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjna klasyka, ale fascynuje mnie to polaczenie kwasnego mleka z jogurtem, nigdy nie próbowalam... Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
te skwareczki i cebulka ,pychoty.............. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 20 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Najprostsze danie,a jakże smaczne. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 20 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się! Pyszne jedzonko! Miam :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 20 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Niech mówią co chcą ,ale żadne mięcho nie przebije tego smaku! Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz