Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki z kwaśnym mlekiem

Ziemniaki z kwaśnym mlekiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48620

Dodano:

Odsłon: 1496

Najprostsze polskie danie, które smakuje niepowtarzalnie w letnie, upalne dni.

Składniki

  • młode ziemniaki 1/2 kg
  • zsiadłe mleko 400g
  • jogurt naturalny 200g
  • słonina 10 dkg
  • cebula (kostka) 1 łyżeczka
  • sól
  • świeży koperek
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, wysmażyć na skwarki, pod koniec smażenia dodać odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażyć do zrumienienia cebulki.
    Ugotowane ziemniaki podać okraszone omastą, posypane świeżym koperkiem. Oczywiście do popicia podać zsiadłe mleko wymieszane z jogurtem naturalnym.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 22 lipca 2014 Rewelacyjna klasyka, ale fascynuje mnie to polaczenie kwasnego mleka z jogurtem, nigdy nie próbowalam... Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 20 lipca 2014 Niech mówią co chcą ,ale żadne mięcho nie przebije tego smaku! Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń