Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze polskie danie, które smakuje niepowtarzalnie w letnie, upalne dni.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 205
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 205
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, wysmażyć na skwarki, pod koniec smażenia dodać odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażyć do zrumienienia cebulki. Ugotowane ziemniaki podać okraszone omastą, posypane świeżym koperkiem. Oczywiście do popicia podać zsiadłe mleko wymieszane z jogurtem naturalnym. Smacznego