Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki z patelni z bekonem

Ziemniaki z patelni z bekonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2142 Ocena: 47736

Dodano:

Odsłon: 7014

:)

Składniki

  • 800 g ziemniaków ugotowanych w łupinach
  • 200 g bekonu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 4 czerwone cebule
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2-3 suszone pomidory
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w łupinach . Obrać , pokroić na połówki ,ćwiartki w zależności od wielkości.. Bekon pokroić w paski i na dużej rozgrzanej patelni wysmażyć na chrupko. Dodać musztardę , podgrzać.
    Cebule pokroić w krążki . Dodać do bekonu , poddusić. Listki selera odkroić , a łodygi pokroić w krążki , dodać do cebuli z bekonem , poddusić . Dodać pomidory , ziemniaki , usmażyć na złocisto , ostrożnie odwracając. Doprawić solą i pieprzem , ozdobić listkami selera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 27 września 2014 Przypomniałeś mi o jajecznicy na bekonie, bekonie, nie na boczku tłustym, pychotka:)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

adamnow1111 27 września 2014 hmm.. a co to jest ten BEKON? nie ma polskiego wyrazu? bo boczek to za wiejsko brzmi Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 stycznia 2014 moje chłopaki to zjadłyby w mgnieniu oka takie jedzonko :), z selerem fajny pomysł

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń