Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki na dwa sposoby. Ziemniaki na postny obiad.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 199
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 199
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Składniki
Ziemniaki obrać, poszatkować na talarki.
Cebulę obrać i też pokroić. Rozmaryn porwać.Koperek posiekać. Do ziemniaków ,dodać resztę składniki.
Przyprawić ziemniaki, polać olejem i wymieszać. Przełożyć do rondla, przykryć pokrywką i piec 45 min. w 175*. Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min.
Można podsmażyć plasterki ziemniaków z cebulą, na patelni. Potem przekładać do rondla.(sposób dłuższy, ale ziemniaki pyszniejsze)
Piec w piekarniku około 45 min.
Podawać z sadzonym jajkiem i maślanką.