Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki na dwa sposoby. Ziemniaki na postny obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Ziemniaki obrać, poszatkować na talarki.
Cebulę obrać i też pokroić. Rozmaryn porwać.Koperek posiekać. Do ziemniaków ,dodać resztę składniki.
Przyprawić ziemniaki, polać olejem i wymieszać. Przełożyć do rondla, przykryć pokrywką i piec 45 min. w 175*. Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min.
Można podsmażyć plasterki ziemniaków z cebulą, na patelni. Potem przekładać do rondla.(sposób dłuższy, ale ziemniaki pyszniejsze)
Piec w piekarniku około 45 min.
Podawać z sadzonym jajkiem i maślanką.