Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znudziły się Wam zwykłe ziemniaki do obiadu? Proponuję ziemniaki ugotować z zielonym groszkiem a od razu zobaczycie różnice na talerzu. Smak i wygląda bez porównania.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 124
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 374
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 246
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 124
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 374
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 246
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po 10-15 minutach, gdy ziemniaki będą na wpół miękkie, dodajemy mrożony groszek. Tak żeby nie przerwać gotowania wody. Przykrywamy i gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Następnie odlewamy wodę, zostawiając nieco na spodzie i tłuczkiem rozgniatamy ziemniaki z groszkiem, nad palnikiem. Dobrze jest zostawić groszek nie do końca rozgnieciony. Zdejmujemy ziemniaki z palnika, doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Ziemniaki doskonale smakują z kotletami i surówką z ogórków, lub pomidorów. Ja ziemniaków nie polewam sosem, ale czasem posypię słonym prażonym słonecznikiem.