Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znudziły się Wam zwykłe ziemniaki do obiadu? Proponuję ziemniaki ugotować z zielonym groszkiem a od razu zobaczycie różnice na talerzu. Smak i wygląda bez porównania.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 50
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 157
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 50
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 157
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po 10-15 minutach, gdy ziemniaki będą na wpół miękkie, dodajemy mrożony groszek. Tak żeby nie przerwać gotowania wody. Przykrywamy i gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Następnie odlewamy wodę, zostawiając nieco na spodzie i tłuczkiem rozgniatamy ziemniaki z groszkiem, nad palnikiem. Dobrze jest zostawić groszek nie do końca rozgnieciony. Zdejmujemy ziemniaki z palnika, doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Ziemniaki doskonale smakują z kotletami i surówką z ogórków, lub pomidorów. Ja ziemniaków nie polewam sosem, ale czasem posypię słonym prażonym słonecznikiem.