Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka,która może być podawana jako dodatek do drobiu lub jako samodzielna przekąska:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach,ostudzić a następnie pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w cieńsze plastry,jabłka tak samo. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim warstwami ziemniaki,następnie cebulę a na to jabłka.Każdą warstwę przesypując lekko pieprzem i solą. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mleko wymieszać z jajkiem i startym serem.Tak przygotowanym sosem polać równomiernie zapiekankę. Zapiekać w temp 1180 st ok 20-30 min. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki:)