Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka,która może być podawana jako dodatek do drobiu lub jako samodzielna przekąska:)
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach,ostudzić a następnie pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w cieńsze plastry,jabłka tak samo. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim warstwami ziemniaki,następnie cebulę a na to jabłka.Każdą warstwę przesypując lekko pieprzem i solą. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mleko wymieszać z jajkiem i startym serem.Tak przygotowanym sosem polać równomiernie zapiekankę. Zapiekać w temp 1180 st ok 20-30 min. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki:)