Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka,która może być podawana jako dodatek do drobiu lub jako samodzielna przekąska:)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 102
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 102
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach,ostudzić a następnie pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w cieńsze plastry,jabłka tak samo. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim warstwami ziemniaki,następnie cebulę a na to jabłka.Każdą warstwę przesypując lekko pieprzem i solą. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mleko wymieszać z jajkiem i startym serem.Tak przygotowanym sosem polać równomiernie zapiekankę. Zapiekać w temp 1180 st ok 20-30 min. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki:)