Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka,która może być podawana jako dodatek do drobiu lub jako samodzielna przekąska:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach,ostudzić a następnie pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w cieńsze plastry,jabłka tak samo. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim warstwami ziemniaki,następnie cebulę a na to jabłka.Każdą warstwę przesypując lekko pieprzem i solą. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mleko wymieszać z jajkiem i startym serem.Tak przygotowanym sosem polać równomiernie zapiekankę. Zapiekać w temp 1180 st ok 20-30 min. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki:)