Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki zapiekane z jajkiem - niebo w gębie

Ziemniaki zapiekane z jajkiem - niebo w gębie

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 2658

Dodano:

Odsłon: 53652

Dzisiaj polecam ziemniaki zapiekane z jajkiem, serem i szczypiorkiem, niesamowity zapach podpieczonych ziemniaków i masła. Coś naprawdę wspaniałego, przepis jest bardzo szybki w wykonaniu i bardzo tani :-) Pozdrawiam serdecznie. Smacznego !!!

Składniki

  • Ziemniaki ugotowane 600 g.
  • Jajka małe 3 szt.
  • Szczypiorek.
  • Ser zółty 2 plasterki.
  • Masło 1 łyżka stołowa.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki zapiekane z jajkiem - niebo w gębie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować, dobrze odcedzić, a następnie tłuczemy na jednolitą masę.
    Ziemniaki mieszamy z pokrojony serem żółtym i szczypiorkiem, solimy i pieprzymy do smaku.
    Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, masę ziemniaczaną dzielimy na 3 części i robimy kule, układamy na papierze do pieczenia i delikatnie formujemy gniazdka, następnie wlewamy jajko do każdego gniazdka, delikatnie posypujemy serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 15 minut tak aby jajko się ścięło i wytworzyła się złocista skórka na gniazdkach. Wyciągamy z piekarnika, przekładamy na talerz i dorzucamy na górę masło i posiekany szczypiorek.
    Gotowe !!!

    Idealne danie dla ziemniaków z wczoraj :-)


    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń