Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 845
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5449
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17715
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 845
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5449
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17715
Składniki
Ziemniaki obieram myje i kroje w cienkie plasterki ,młoda kapustę drobno szatkuje lekko sole i odstawiam by zmiękła .
Mięso mielone łączę z jajkiem ,bulka tarta i przyprawami i formuje malutkie kulki .
Przecier pomidorowy wlewam do naczynia dodaje śmietanę i łyżkę maki dokładnie mieszam by nie było grudek .
Obrane i pokrojone w plasterki ziemniak wykladam na dno naczynia żaroodpornego i delikatnie sole i pieprze na nie wykladam polowe młodej kapusty a na nią kulki mięsne i pozostałą młodą kapustę całość zalewam sosem pomidorowym .
Naczynie żaroodporne nakrywam druga polowa lub folia aluminiowa gdy naczynie nie ma przykrywki i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu około 1 i 30 minut . danie podaje gorące jest pyszne szybkie w wykonaniu i myślę ze tanie wiec polecam a po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę smacznego .