Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 18
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 110
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 18
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki obieram myje i kroje w cienkie plasterki ,młoda kapustę drobno szatkuje lekko sole i odstawiam by zmiękła .
Mięso mielone łączę z jajkiem ,bulka tarta i przyprawami i formuje malutkie kulki .
Przecier pomidorowy wlewam do naczynia dodaje śmietanę i łyżkę maki dokładnie mieszam by nie było grudek .
Obrane i pokrojone w plasterki ziemniak wykladam na dno naczynia żaroodpornego i delikatnie sole i pieprze na nie wykladam polowe młodej kapusty a na nią kulki mięsne i pozostałą młodą kapustę całość zalewam sosem pomidorowym .
Naczynie żaroodporne nakrywam druga polowa lub folia aluminiowa gdy naczynie nie ma przykrywki i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu około 1 i 30 minut . danie podaje gorące jest pyszne szybkie w wykonaniu i myślę ze tanie wiec polecam a po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę smacznego .