Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ziemniaki zapiekane z pyszną potrawką, mięso mielone wołowe z cukinią, a do tego czosnek i rozmaryn. Całość w sosie śmietanowym. Coś wspaniałego :-) Przepis https://youtu.be/G1HJ8RL3vRk
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242759
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242759
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Na blachę rozkładamy papier do pieczenia, z ziemniaków formujemy kulkę 250 g. a następnie formujemy okrągłą łódeczkę.
Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej, wrzucamy cebulę i paprykę pokrojoną w drobną kostkę i podsmażamy aż zmięknie, następnie czosnek i cukinię pokrojona w kostkę, zasypujemy rozmarynem przetartym w moździerzu, całość mieszamy i podsmażamy chwilę. Na środku patelni robimy miejsce i podsmażamy mięso mielone, następnie zalewamy całość śmietanką, solimy i pieprzymy. Potrawkę redukujemy aż osiągnie gęstą konsystencję. Potrawkę wrzucamy do łódeczek, zasypujemy serem, brzegi ziemniaków smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika 200 stopni na około 15 minut, tak aby ser się zapiekł i brzegi łódeczek zarumieniły. Gotowe :-) Smacznego !!!