Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ziemniaki zapiekane z pyszną potrawką, mięso mielone wołowe z cukinią, a do tego czosnek i rozmaryn. Całość w sosie śmietanowym. Coś wspaniałego :-) Przepis https://youtu.be/G1HJ8RL3vRk
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10313
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10313
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Na blachę rozkładamy papier do pieczenia, z ziemniaków formujemy kulkę 250 g. a następnie formujemy okrągłą łódeczkę.
Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej, wrzucamy cebulę i paprykę pokrojoną w drobną kostkę i podsmażamy aż zmięknie, następnie czosnek i cukinię pokrojona w kostkę, zasypujemy rozmarynem przetartym w moździerzu, całość mieszamy i podsmażamy chwilę. Na środku patelni robimy miejsce i podsmażamy mięso mielone, następnie zalewamy całość śmietanką, solimy i pieprzymy. Potrawkę redukujemy aż osiągnie gęstą konsystencję. Potrawkę wrzucamy do łódeczek, zasypujemy serem, brzegi ziemniaków smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika 200 stopni na około 15 minut, tak aby ser się zapiekł i brzegi łódeczek zarumieniły. Gotowe :-) Smacznego !!!