Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje własne twórcze nadzienie, dodatek herbaty matcha zmienia nam masę na lekko zieloną. Bardzo wyrazisty smak farszu, gorąco polecam.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4415
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26289
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1583
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4415
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26289
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1583
Składniki
Nadzienie. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki, posypać mąką, usmażyć kilka minut na oleju, potem oprószyć odrobiną soli i pieprzu. Na tym samym oleju usmażyć , plasterki pieczarek z posiekaną cebulą. Wlać rosół wymieszany ze śmietaną ( 4 łyżki zostawić do zaprawy ), doprawić herbatą , czosnkiem, zagotować. Dodać groszek i mięso. Zaprawić mąką kukurydzianą wymieszaną z 4 łyżkami śmietany, kilka minut gotować na wolnym ogniu. Naleśniki. Jajko wymieszać z mlekiem i mąką, doprawić solą, kurkumą i posiekanymi ziołami. Odstawić na kilka kilkanaście minut. Na patelni usmażyć dość cienkie naleśniki. Gotowe naleśniki napełnić farszem.