Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje własne twórcze nadzienie, dodatek herbaty matcha zmienia nam masę na lekko zieloną. Bardzo wyrazisty smak farszu, gorąco polecam.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Nadzienie. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki, posypać mąką, usmażyć kilka minut na oleju, potem oprószyć odrobiną soli i pieprzu. Na tym samym oleju usmażyć , plasterki pieczarek z posiekaną cebulą. Wlać rosół wymieszany ze śmietaną ( 4 łyżki zostawić do zaprawy ), doprawić herbatą , czosnkiem, zagotować. Dodać groszek i mięso. Zaprawić mąką kukurydzianą wymieszaną z 4 łyżkami śmietany, kilka minut gotować na wolnym ogniu. Naleśniki. Jajko wymieszać z mlekiem i mąką, doprawić solą, kurkumą i posiekanymi ziołami. Odstawić na kilka kilkanaście minut. Na patelni usmażyć dość cienkie naleśniki. Gotowe naleśniki napełnić farszem.