Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Klasyczny obiad – mięso pachnące ziołami, cudnie chrupiące ziemniaki i sałatka z białej kapusty – to kolejna propozycja pysznego dania, które przygotujecie z największą łatwością. Kto z nas nie lubi chrupiących frytek czy ziemniaków. Łódeczki z ziemniaka smażone w urządzeniu Airfryer są obłędnie chrupiące na zewnątrz, a w środku zachowują delikatną strukturę – tylko z jedną łyżką oleju. Smażone przy wykorzystaniu gorącego powietrza zyskują na walorze smakowych i są bardziej zdrowe. Mięso pachnie ziołami, jest miękkie i delikatne. To pyszny obiad, skuście się!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3329
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1938
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 590
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3329
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1938
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 590
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon ,myjemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i marynujemy w ziołach, czosnku, oliwie i przyprawach.
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki (uzyskujemy kształt półksiężyca). Ziemniaki przekładamy do miski, zalewamy wodą. Płuczemy je ok. 20 minut. Po tym czasie odcedzamy ziemniaki, osuszamy i skrapiamy oliwą.
Urządzenie Philips Airfryer rozgrzewamy do 160 stopni. Przekładamy ziemniaki do koszyczka i smażymy je przez ok 12-15 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 190 stopni, dokładamy zamarynowane mięso i całość smażymy jeszcze ok. 10-12 minut.
Aby przygotować sałatkę, siekamy kapustę. Dodajemy pokrojoną drobno cebule i startą marchewkę. Warzywa mieszamy z majonezem, oliwą, sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku.