Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sponsorowane
Klasyczny obiad – mięso pachnące ziołami, cudnie chrupiące ziemniaki i sałatka z białej kapusty – to kolejna propozycja pysznego dania, które przygotujecie z największą łatwością. Kto z nas nie lubi chrupiących frytek czy ziemniaków. Łódeczki z ziemniaka smażone w urządzeniu Airfryer są obłędnie chrupiące na zewnątrz, a w środku zachowują delikatną strukturę – tylko z jedną łyżką oleju. Smażone przy wykorzystaniu gorącego powietrza zyskują na walorze smakowych i są bardziej zdrowe. Mięso pachnie ziołami, jest miękkie i delikatne. To pyszny obiad, skuście się!
Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon ,myjemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i marynujemy w ziołach, czosnku, oliwie i przyprawach.
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki (uzyskujemy kształt półksiężyca). Ziemniaki przekładamy do miski, zalewamy wodą. Płuczemy je ok. 20 minut. Po tym czasie odcedzamy ziemniaki, osuszamy i skrapiamy oliwą.
Urządzenie Philips Airfryer rozgrzewamy do 160 stopni. Przekładamy ziemniaki do koszyczka i smażymy je przez ok 12-15 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 190 stopni, dokładamy zamarynowane mięso i całość smażymy jeszcze ok. 10-12 minut.
Aby przygotować sałatkę, siekamy kapustę. Dodajemy pokrojoną drobno cebule i startą marchewkę. Warzywa mieszamy z majonezem, oliwą, sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku.
Sponsorowane
Na polędwicę wołową sposobów jest kilka. My przygotujemy dziś pyszne roladki,...
Odsłon: 4533
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 51
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 24
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 51
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 24
Składniki
Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon ,myjemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i marynujemy w ziołach, czosnku, oliwie i przyprawach.
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki (uzyskujemy kształt półksiężyca). Ziemniaki przekładamy do miski, zalewamy wodą. Płuczemy je ok. 20 minut. Po tym czasie odcedzamy ziemniaki, osuszamy i skrapiamy oliwą.
Urządzenie Philips Airfryer rozgrzewamy do 160 stopni. Przekładamy ziemniaki do koszyczka i smażymy je przez ok 12-15 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 190 stopni, dokładamy zamarynowane mięso i całość smażymy jeszcze ok. 10-12 minut.
Aby przygotować sałatkę, siekamy kapustę. Dodajemy pokrojoną drobno cebule i startą marchewkę. Warzywa mieszamy z majonezem, oliwą, sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Robert Makłowicz w swoim internetowym programie na YouTube podzielił się prze...
Odsłon: 19
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Przepis na młode ziemniaki zapiekane w rękawie z ziołami.
Odsłon: 213