Do góry

Dania główne Przepis na:

Znikające aromatyczne kotlety

Znikające aromatyczne kotlety

Autor:

Przepisów i artykułów: 562 Ocena: 4955

Dodano:

Odsłon: 5943

Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki
  • 15 plastrów boczku parzonego
  • Mozzarella
  • 2 jajka
  • Sól
  • Bułka tarta
  • Papryka ostra
  • cebula
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski.

  2. 2. Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.

  3. 3. Wbijamy jajka.

  4. 4. Doprawiamy solą oraz paprykę.

  5. 5. Dodajemy bułkę tartą.

  6. 6. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.

  7. 7. Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie.

  8. 8. Wkładamy kawałek mozzarelli.

  9. 9. Przykrywamy ser mięsem.

  10. 10. Zawijamy w boczek.

  11. 11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  12. 12. Zapiekamy 30 minut w 180 ̊C.
    13. Kotlety gotowe.
    14. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 kwietnia Super kotlety i tradycyjnie świetne foty i wykonanie :) Tym razem chyba wszystkim smakowała, a mnie zastanawia, to gdzie zniknął jeden? ;) Jak dla mnie pychotka, mniam, mnima :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń