Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Wbijamy jajka.
4. Doprawiamy solą oraz paprykę.
5. Dodajemy bułkę tartą.
6. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
7. Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie.
8. Wkładamy kawałek mozzarelli.
9. Przykrywamy ser mięsem.
10. Zawijamy w boczek.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Zapiekamy 30 minut w 180 ̊C. 13. Kotlety gotowe. 14. Smacznego