Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415605
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2631
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415605
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2631
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Wbijamy jajka.
4. Doprawiamy solą oraz paprykę.
5. Dodajemy bułkę tartą.
6. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
7. Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie.
8. Wkładamy kawałek mozzarelli.
9. Przykrywamy ser mięsem.
10. Zawijamy w boczek.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Zapiekamy 30 minut w 180 ̊C. 13. Kotlety gotowe. 14. Smacznego