Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani smakami kuchni tajskiej postanowiliśmy ją lekko zaadoptować. No cóż, wyszło mega smacznie <3
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13688
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13688
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1192
Składniki
Żołądki czyścimy i myjemy. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście kaffiru i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy w paski. Następnie mieszamy z mąką i sosem sojowym. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pieczarki czyścimy i kroimy na ćwiartki. Paprykę kroimy na paski. Czosnek kroimy w drobną kostkę, szalotkę w piórka. Na oleju, na małym ogniu, podsmażamy czosnek i szalotkę, tak by puściły aromat. Następnie wrzucamy paprykę i pieczarki, zwiększając płomień. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy, cały czas mieszając, 5-6 min dodając cukier, sól i pieprz do smaku. Do całości dodajemy makaron,sos ostrygowy i posiekany na większe kawałki szczypiorek. Dokładnie mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu.