Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani smakami kuchni tajskiej postanowiliśmy ją lekko zaadoptować. No cóż, wyszło mega smacznie <3
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 615
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 615
Składniki
Żołądki czyścimy i myjemy. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście kaffiru i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy w paski. Następnie mieszamy z mąką i sosem sojowym. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pieczarki czyścimy i kroimy na ćwiartki. Paprykę kroimy na paski. Czosnek kroimy w drobną kostkę, szalotkę w piórka. Na oleju, na małym ogniu, podsmażamy czosnek i szalotkę, tak by puściły aromat. Następnie wrzucamy paprykę i pieczarki, zwiększając płomień. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy, cały czas mieszając, 5-6 min dodając cukier, sól i pieprz do smaku. Do całości dodajemy makaron,sos ostrygowy i posiekany na większe kawałki szczypiorek. Dokładnie mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet jak schabowy z karkówki
Dania główne
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Dania główne
pizza ze szpinakiem I serem pleśniowym
Dania główne
Polędwiczki z grzybami w boczku
Kotlet jak schabowy z karkówki
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 35
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 202