Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani smakami kuchni tajskiej postanowiliśmy ją lekko zaadoptować. No cóż, wyszło mega smacznie <3
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1913
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 455
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1913
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 455
Składniki
Żołądki czyścimy i myjemy. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście kaffiru i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy w paski. Następnie mieszamy z mąką i sosem sojowym. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pieczarki czyścimy i kroimy na ćwiartki. Paprykę kroimy na paski. Czosnek kroimy w drobną kostkę, szalotkę w piórka. Na oleju, na małym ogniu, podsmażamy czosnek i szalotkę, tak by puściły aromat. Następnie wrzucamy paprykę i pieczarki, zwiększając płomień. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy, cały czas mieszając, 5-6 min dodając cukier, sól i pieprz do smaku. Do całości dodajemy makaron,sos ostrygowy i posiekany na większe kawałki szczypiorek. Dokładnie mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu.