Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sos koperkowy z miękkimi żołądkami idealny do chleba jak i do ziemniaków ;-D
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 45
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 45
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Składniki
Do garnka wrzucamy żołądki, marchewkę i pietruszkę obrane i starte na tarce o grubych oczkach, ziele angielskie , natkę pietruszki i przyprawę do zup. Wszytko zalewamy woda i gotujemy ok 1 godzi. Kiedy żołądki będą miękkie, odstawiamy je do przechłodzenia.
Z masła i mąki robimy zasmażkę, uważając, by mąka się nie zrumieniła, tylko straciła smak surowizny.
Rozprowadzamy zasmażkę wywarem z żołądków, zagotowujemy i energicznie mieszamy, tak aby nie postały grudki. Dodajemy koperek.
A następnie śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Gdy sos będzie zbyt gęsty , wtedy podlewamy go 2-3 łyżkami wywaru z żołądków.
Przechłodzone żołądki wyjmujemy z wywaru, kroimy każdy wzdłuż na cienkie paseczki.
Pokrojone żołądki wrzucamy do gorącego sosu. Smacznego!!!