Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 421
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 407
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 421
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 407
Składniki
Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min ,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab duszony podany w pieczarkowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z sosie pomidorowo - drobiowym
Dania główne
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Dania główne
Kopytka
Schab duszony podany w pieczarkowym sosie
Bardzo aromatyczna propozycja mięsnego obiadu. Polecam!
Odsłon: 30
Placki ziemniaczane z sosie pomidorowo - drobiowym
Polecam smaczne placki ziemniaczane. Sos do placków przygotowany z mięsistyc...
Odsłon: 64