Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39303
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 178
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9263
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39303
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 178
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9263
Składniki
Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min ,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.