Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1711
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 98
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 504
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1711
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 98
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 504
Składniki
Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min ,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.