Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 121
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 221
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 121
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 221
Składniki
Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min ,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.