Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki drobiowe z pieczarkami

Żołądki drobiowe z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48618

Dodano:

Odsłon: 10632

Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.

Składniki

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 250 g małych pieczarek
  • duża cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kostka rosołowa
  • 2-3 małe suszone grzyby (kapelusze)
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki kuminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki papryczki chilli
  • sól ,pieprz kolorowy
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min ,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 25 czerwca 2014 Aruś ja Ci bardzo dziękuję za przepisy na potrawy z żołądków :)) małżonek szczęśliwy,że w końcu się "naumiałam " robić sosiki hahaha Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 24 czerwca 2014 Bardzo lubię żołądki, choć i tak w podrobach królują u mnie ozorki :) Przepis zabieram do wypróbowania, bo w smak mi te pieczarki, grzyby i kumin :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 23 czerwca 2014 Dawno już nie jadłam podrobów - ale narobiłeś mi smaka ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dagita 23 czerwca 2014 Za żołądkami specjalnie nie przepadam, ale z serduszkami to bym zjadła :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 23 czerwca 2014 Z pieczarkami nigdy nie robiłam, więc przepis zabieram i mam nadzieję,że wyjdzie równie smaczny jak gulasz z żołądków w/g Twojego przepisu :) Odpowiedzi: 2 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń