Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie połączenie okazało się strzałem w dziesiątkę. A mus jabłkowy zapewne nie ostatni raz wykorzystany zostanie w potrawach. Przepis wzorowany na przepisie Agaty Wojdy.
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78793
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4308
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1847
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2445
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78793
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4308
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1847
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2445
Składniki
Żołądki oczyściłem, przekroiłem na ćwiartki, zalałem bulionem na 30 minut, a potem gotowałem na wolnym ogniu z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego do czasu, aż były miękkie. Na patelni rozgrzałem olej, na nim zrumieniłem posiekane cebule, dodałem pokrojone w paski boczniaki, miód i posiekany czosnek. Doprawiłem sosem sojowym i pieprzem. Podgotowane żołądki pokroiłem na małe kawałki, dodałem do cebuli, smażyłem ok. 3 minuty. Zalałem bulionem z gotowania, dodałem jabłka starte na mus, lubczyk i starty imbir. Dusiłem jeszcze 30 min., , 5 minut przed końcem dodałem koncentrat, doprawiłem odrobina gałki, świeżo mielonym pieprzem i solą. Podałem z kaszą gryczaną, ogórkiem konserwowym i marynowana papryką.