Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie połączenie okazało się strzałem w dziesiątkę. A mus jabłkowy zapewne nie ostatni raz wykorzystany zostanie w potrawach. Przepis wzorowany na przepisie Agaty Wojdy.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68072
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68072
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Składniki
Żołądki oczyściłem, przekroiłem na ćwiartki, zalałem bulionem na 30 minut, a potem gotowałem na wolnym ogniu z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego do czasu, aż były miękkie. Na patelni rozgrzałem olej, na nim zrumieniłem posiekane cebule, dodałem pokrojone w paski boczniaki, miód i posiekany czosnek. Doprawiłem sosem sojowym i pieprzem. Podgotowane żołądki pokroiłem na małe kawałki, dodałem do cebuli, smażyłem ok. 3 minuty. Zalałem bulionem z gotowania, dodałem jabłka starte na mus, lubczyk i starty imbir. Dusiłem jeszcze 30 min., , 5 minut przed końcem dodałem koncentrat, doprawiłem odrobina gałki, świeżo mielonym pieprzem i solą. Podałem z kaszą gryczaną, ogórkiem konserwowym i marynowana papryką.