Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie połączenie okazało się strzałem w dziesiątkę. A mus jabłkowy zapewne nie ostatni raz wykorzystany zostanie w potrawach. Przepis wzorowany na przepisie Agaty Wojdy.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4411
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423960
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4411
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423960
Składniki
Żołądki oczyściłem, przekroiłem na ćwiartki, zalałem bulionem na 30 minut, a potem gotowałem na wolnym ogniu z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego do czasu, aż były miękkie. Na patelni rozgrzałem olej, na nim zrumieniłem posiekane cebule, dodałem pokrojone w paski boczniaki, miód i posiekany czosnek. Doprawiłem sosem sojowym i pieprzem. Podgotowane żołądki pokroiłem na małe kawałki, dodałem do cebuli, smażyłem ok. 3 minuty. Zalałem bulionem z gotowania, dodałem jabłka starte na mus, lubczyk i starty imbir. Dusiłem jeszcze 30 min., , 5 minut przed końcem dodałem koncentrat, doprawiłem odrobina gałki, świeżo mielonym pieprzem i solą. Podałem z kaszą gryczaną, ogórkiem konserwowym i marynowana papryką.