Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki z kurcząt w sosie śmietanowo-pomidorowym.

Żołądki z kurcząt w sosie śmietanowo-pomidorowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18057

Dodano:

Odsłon: 2417

Znam wiele osób,które nie lubią podrobów,a to błąd bo można fajne potrawy z nich wyczarować.Dzisiaj polecam żołądki :)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żołądki z kurcząt w sosie śmietanowo-pomidorowym.

Przygotowanie

  1. Żołądki dokładnie wyczyścić i kilka razy wypłukać.
    Zalać wodą i gotować 5 min.wodę odlać,powtórzyć takie obgotowanie 2 x.
    Wystudzone pokroić na mniejsze części zalać bulionem i gotować do miękkości.
    Osobno pokroić cebulkę w piórka i zeszklić na maśle
    Dodać do żołądków.Doprawić wszystkimi przyprawami ,gotować 10 min..
    Mąkę roztrzepać w małej ilości wody wlać do żołądków.
    Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę zahartowaną sosem.
    Jeśli jest konieczność doprawić do smaku.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 07 lutego 2017 Nie pamiętam już kiedy jadłam żołądki, a tak lubię :) Pyszne danie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 07 lutego 2017 podroby często gościły w moim dzieciństwie. Sama również często je przyrządzam. Przepis godny polecenia :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 07 lutego 2017 Lubię dania z podrobów :) To też na pewno wypróbuję :)) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń