Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znam wiele osób,które nie lubią podrobów,a to błąd bo można fajne potrawy z nich wyczarować.Dzisiaj polecam żołądki :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2168
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3281
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1337
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2088
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2168
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3281
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1337
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2088
Składniki
Żołądki dokładnie wyczyścić i kilka razy wypłukać. Zalać wodą i gotować 5 min.wodę odlać,powtórzyć takie obgotowanie 2 x. Wystudzone pokroić na mniejsze części zalać bulionem i gotować do miękkości. Osobno pokroić cebulkę w piórka i zeszklić na maśle Dodać do żołądków.Doprawić wszystkimi przyprawami ,gotować 10 min.. Mąkę roztrzepać w małej ilości wody wlać do żołądków. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę zahartowaną sosem. Jeśli jest konieczność doprawić do smaku. Smacznego życzę!