Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znam wiele osób,które nie lubią podrobów,a to błąd bo można fajne potrawy z nich wyczarować.Dzisiaj polecam żołądki :)
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
Żołądki dokładnie wyczyścić i kilka razy wypłukać. Zalać wodą i gotować 5 min.wodę odlać,powtórzyć takie obgotowanie 2 x. Wystudzone pokroić na mniejsze części zalać bulionem i gotować do miękkości. Osobno pokroić cebulkę w piórka i zeszklić na maśle Dodać do żołądków.Doprawić wszystkimi przyprawami ,gotować 10 min.. Mąkę roztrzepać w małej ilości wody wlać do żołądków. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę zahartowaną sosem. Jeśli jest konieczność doprawić do smaku. Smacznego życzę!