Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki z marchewkowym sosem

Żołądki z marchewkowym sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3532

Dodano:

Odsłon: 899

Żołądki w połączeniu ze słodką marchewką i koperkiem smakują wyśmienicie.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żołądki dokładnie umyj, podziel na mniejsze kawałki. Włóż do garnka i zalej wodą. Gotuj przez 10 minut. Odcedź. Zalej ponownie wodą (z dodatkiem łyżki soli). i gotuj do miękkości. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na łyżce masła. Posyp mąką. Chwilę jeszcze przesmaż. Zalej bulionem. Dodaj posiekany koperek i śmietanę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń