Do góry

Dania główne Przepis na:

Żółta fasolka szparagowa w sosie serowym

Żółta fasolka szparagowa w sosie serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 205

Dodano:

Odsłon: 1806

Mocno urozmaicona wersja klasycznego "Mac & cheese".

Składniki

  • Makaron spaghetti
  • Ser pleśniowy
  • Ser topiony
  • Sól
  • Żółta fasolka szparagowa
  • Szynka
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żółta fasolka szparagowa w sosie serowym

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W osobnym garnku gotujemy do miękkości fasolkę szparagową. Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w cienkie paski.

  2. Zmniejszamy moc palnika i do szynki dodajemy sery oraz odrobinę wody (1-2 łyżki, tak aby ułatwić rozpuszczanie i łączenie serów w sos). Gdy masa jest jednolita dodajemy natkę pietruszki i fasolkę.

  3. Wsypujemy makaron i chwilę razem mieszamy. Podajemy w głębokich talerzach. Dla podbicia smaku można jeszcze posypać nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń