Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno urozmaicona wersja klasycznego "Mac & cheese".
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4124
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1120
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 243
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34270
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4124
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1120
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 243
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34270
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W osobnym garnku gotujemy do miękkości fasolkę szparagową. Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w cienkie paski.
Zmniejszamy moc palnika i do szynki dodajemy sery oraz odrobinę wody (1-2 łyżki, tak aby ułatwić rozpuszczanie i łączenie serów w sos). Gdy masa jest jednolita dodajemy natkę pietruszki i fasolkę.
Wsypujemy makaron i chwilę razem mieszamy. Podajemy w głębokich talerzach. Dla podbicia smaku można jeszcze posypać nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.