Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno urozmaicona wersja klasycznego "Mac & cheese".
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2158
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 216
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2158
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 216
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W osobnym garnku gotujemy do miękkości fasolkę szparagową. Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w cienkie paski.
Zmniejszamy moc palnika i do szynki dodajemy sery oraz odrobinę wody (1-2 łyżki, tak aby ułatwić rozpuszczanie i łączenie serów w sos). Gdy masa jest jednolita dodajemy natkę pietruszki i fasolkę.
Wsypujemy makaron i chwilę razem mieszamy. Podajemy w głębokich talerzach. Dla podbicia smaku można jeszcze posypać nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.