Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno urozmaicona wersja klasycznego "Mac & cheese".
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 77
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 41
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 179
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 77
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 41
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 179
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W osobnym garnku gotujemy do miękkości fasolkę szparagową. Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w cienkie paski.
Zmniejszamy moc palnika i do szynki dodajemy sery oraz odrobinę wody (1-2 łyżki, tak aby ułatwić rozpuszczanie i łączenie serów w sos). Gdy masa jest jednolita dodajemy natkę pietruszki i fasolkę.
Wsypujemy makaron i chwilę razem mieszamy. Podajemy w głębokich talerzach. Dla podbicia smaku można jeszcze posypać nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.