Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno urozmaicona wersja klasycznego "Mac & cheese".
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30579
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29311
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30579
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29311
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W osobnym garnku gotujemy do miękkości fasolkę szparagową. Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w cienkie paski.
Zmniejszamy moc palnika i do szynki dodajemy sery oraz odrobinę wody (1-2 łyżki, tak aby ułatwić rozpuszczanie i łączenie serów w sos). Gdy masa jest jednolita dodajemy natkę pietruszki i fasolkę.
Wsypujemy makaron i chwilę razem mieszamy. Podajemy w głębokich talerzach. Dla podbicia smaku można jeszcze posypać nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.