Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz sięgnąłem po danie z roku 1930...niebiańsko smakuje!!!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 353
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1480
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 664
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1312
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 353
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1480
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 664
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1312
Składniki
Szynkę (chudą część) tniemy na 4 grube plastry i bardzo cienko rozbijamy ,z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Pozostałe (z porcjowania) skrawki szynki mielimy. Ryż gotujemy na sypko ,studzimy i mieszamy razem z mieloną szynką ,posiekaną i zeszkloną na smalcu cebulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz dzielimy na 4 części. Każdą porcję farszu kładziemy na rozbite kotlety i zawijamy ,chowając brzegi do środka. Związujemy nitką ,oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor. Gdy zrazy obsmażymy ,dodajemy posiekane 2 cebule ,zasmażamy ,podlewamy rosołem i dusimy przez 30 min. Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty.