Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz sięgnąłem po danie z roku 1930...niebiańsko smakuje!!!
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1025
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1000
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4286
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 90
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1025
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1000
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4286
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 90
Składniki
Szynkę (chudą część) tniemy na 4 grube plastry i bardzo cienko rozbijamy ,z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Pozostałe (z porcjowania) skrawki szynki mielimy. Ryż gotujemy na sypko ,studzimy i mieszamy razem z mieloną szynką ,posiekaną i zeszkloną na smalcu cebulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz dzielimy na 4 części. Każdą porcję farszu kładziemy na rozbite kotlety i zawijamy ,chowając brzegi do środka. Związujemy nitką ,oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor. Gdy zrazy obsmażymy ,dodajemy posiekane 2 cebule ,zasmażamy ,podlewamy rosołem i dusimy przez 30 min. Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty.