Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz sięgnąłem po danie z roku 1930...niebiańsko smakuje!!!
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 55
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 56
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 149
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 228
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 55
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 56
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 149
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 228
Składniki
Szynkę (chudą część) tniemy na 4 grube plastry i bardzo cienko rozbijamy ,z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Pozostałe (z porcjowania) skrawki szynki mielimy. Ryż gotujemy na sypko ,studzimy i mieszamy razem z mieloną szynką ,posiekaną i zeszkloną na smalcu cebulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz dzielimy na 4 części. Każdą porcję farszu kładziemy na rozbite kotlety i zawijamy ,chowając brzegi do środka. Związujemy nitką ,oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor. Gdy zrazy obsmażymy ,dodajemy posiekane 2 cebule ,zasmażamy ,podlewamy rosołem i dusimy przez 30 min. Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty.