Do góry

Dania główne Przepis na:

Zraziki w pieczarkach

Zraziki w pieczarkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2576 Ocena: 19789

Dodano:

Odsłon: 1422

Wyborne danie na niedzielny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zraziki w pieczarkach

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć i pokroić w plastry i utłuc. Na każdym mięsie ułożyć paski boczku, zwinąć, i obtoczyć w bułce tartej i spiąć wykałaczkami.

  2. Smażyć na oleju, następnie ułożyć w rondlu, wrzucić pokrojone pieczarki, podlać wodą i przyprawić do smaku. Dusić około ½ godziny na wolnym ogniu, i w międzyczasie dodać pokrojonego pora. W razie potrzeby podlewać wodą , jeszcze raz doprawić i posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń