Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne danie na niedzielny obiad.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1068
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1068
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2990
Składniki
Wykonanie: Mięso umyć i pokroić w plastry i utłuc. Na każdym mięsie ułożyć paski boczku, zwinąć, i obtoczyć w bułce tartej i spiąć wykałaczkami.
Smażyć na oleju, następnie ułożyć w rondlu, wrzucić pokrojone pieczarki, podlać wodą i przyprawić do smaku. Dusić około ½ godziny na wolnym ogniu, i w międzyczasie dodać pokrojonego pora. W razie potrzeby podlewać wodą , jeszcze raz doprawić i posypać natką pietruszki.