Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne danie na niedzielny obiad.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3902
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19839
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2976
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4136
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3902
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19839
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2976
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4136
Składniki
Wykonanie: Mięso umyć i pokroić w plastry i utłuc. Na każdym mięsie ułożyć paski boczku, zwinąć, i obtoczyć w bułce tartej i spiąć wykałaczkami.
Smażyć na oleju, następnie ułożyć w rondlu, wrzucić pokrojone pieczarki, podlać wodą i przyprawić do smaku. Dusić około ½ godziny na wolnym ogniu, i w międzyczasie dodać pokrojonego pora. W razie potrzeby podlewać wodą , jeszcze raz doprawić i posypać natką pietruszki.