Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4268
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 652
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 981
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3916
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 800
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4268
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 652
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 981
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3916
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 800
Składniki
Kotlety tłuczemy na cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, papryką ostrą. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Ogórki, paprykę czerwoną i cebulę kroimy w słupki.
Każdy kawałek mięsa smarujemy z jednej strony musztardą i układamy po kilka słupków warzyw (tak żeby zgrabnie zwinąć w roladki). Każdą roladkę spięłam wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na patelni.
Do gotującego się bulionu przekładamy zrazy i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz cały oraz marchew pokrojoną w ćwiartki.
Na patelni po zrazach podsmażamy cebulę i dodajemy razem z koncentratem, do sosu. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.