Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3029
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1109
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1890
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3029
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1109
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1890
Składniki
Kotlety tłuczemy na cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, papryką ostrą. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Ogórki, paprykę czerwoną i cebulę kroimy w słupki.
Każdy kawałek mięsa smarujemy z jednej strony musztardą i układamy po kilka słupków warzyw (tak żeby zgrabnie zwinąć w roladki). Każdą roladkę spięłam wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na patelni.
Do gotującego się bulionu przekładamy zrazy i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz cały oraz marchew pokrojoną w ćwiartki.
Na patelni po zrazach podsmażamy cebulę i dodajemy razem z koncentratem, do sosu. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.