Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)
Schabowe są tradycyjnym, niedzielnym obiadem w milionach polskich domów. Kied...
Odsłon: 20578
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 866
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 866
Składniki
Kotlety tłuczemy na cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, papryką ostrą. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Ogórki, paprykę czerwoną i cebulę kroimy w słupki.
Każdy kawałek mięsa smarujemy z jednej strony musztardą i układamy po kilka słupków warzyw (tak żeby zgrabnie zwinąć w roladki). Każdą roladkę spięłam wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na patelni.
Do gotującego się bulionu przekładamy zrazy i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz cały oraz marchew pokrojoną w ćwiartki.
Na patelni po zrazach podsmażamy cebulę i dodajemy razem z koncentratem, do sosu. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka faszerowane
Dania główne
Kociołek boloński
Dania główne
Szybkie danie z kurczakiem i makaronem
Dania główne
Roladki wieprzowe
Udka faszerowane
bardzo lubię takie udka, zmieniając składniki, za kazdym razem otrzymamy inne...
Odsłon: 32
Kociołek boloński
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 8496