Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10171
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1904
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10171
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1904
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
Składniki
Kotlety tłuczemy na cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, papryką ostrą. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Ogórki, paprykę czerwoną i cebulę kroimy w słupki.
Każdy kawałek mięsa smarujemy z jednej strony musztardą i układamy po kilka słupków warzyw (tak żeby zgrabnie zwinąć w roladki). Każdą roladkę spięłam wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na patelni.
Do gotującego się bulionu przekładamy zrazy i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz cały oraz marchew pokrojoną w ćwiartki.
Na patelni po zrazach podsmażamy cebulę i dodajemy razem z koncentratem, do sosu. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.