Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakują wybornie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 315
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3709
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1272
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 315
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3709
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1272
Składniki
Wykonanie zrazów: Masę mięsną wykonać tak jak na kotlety mielone. Wykonanie nadzienia: Wszystkie składniki razem połączyć Wykonanie zrazów: Masę mięsną podzielić na 5 części, każdą część rozpłaszczyć na dłoni, nadziać chrzanem i uformować zrazy. Następnie panierować w bułce tartej, obsmażyć na patelni ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, do tłuszczu ze smażenia dodać mąkę, lekko zarumienić, wymieszać ze śmietaną i wodą, zagotować, doprawić do smaku solą i papryką mieloną. Zrazy zalać przygotowanym sosem, zagotować i zdjąć z ognia tak aby się nie rozpadły. Podawać z makaronem lub ziemniakami.