Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakują wybornie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1408
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5919
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8868
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18689
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1408
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5919
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8868
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18689
Składniki
Wykonanie zrazów: Masę mięsną wykonać tak jak na kotlety mielone. Wykonanie nadzienia: Wszystkie składniki razem połączyć Wykonanie zrazów: Masę mięsną podzielić na 5 części, każdą część rozpłaszczyć na dłoni, nadziać chrzanem i uformować zrazy. Następnie panierować w bułce tartej, obsmażyć na patelni ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, do tłuszczu ze smażenia dodać mąkę, lekko zarumienić, wymieszać ze śmietaną i wodą, zagotować, doprawić do smaku solą i papryką mieloną. Zrazy zalać przygotowanym sosem, zagotować i zdjąć z ognia tak aby się nie rozpadły. Podawać z makaronem lub ziemniakami.