Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakują wybornie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Składniki
Wykonanie zrazów: Masę mięsną wykonać tak jak na kotlety mielone. Wykonanie nadzienia: Wszystkie składniki razem połączyć Wykonanie zrazów: Masę mięsną podzielić na 5 części, każdą część rozpłaszczyć na dłoni, nadziać chrzanem i uformować zrazy. Następnie panierować w bułce tartej, obsmażyć na patelni ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, do tłuszczu ze smażenia dodać mąkę, lekko zarumienić, wymieszać ze śmietaną i wodą, zagotować, doprawić do smaku solą i papryką mieloną. Zrazy zalać przygotowanym sosem, zagotować i zdjąć z ognia tak aby się nie rozpadły. Podawać z makaronem lub ziemniakami.