Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy w pysznym sosie musztardowym

Zrazy w pysznym sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 923 Ocena: 10805

Dodano:

Odsłon: 13266

Roladki ze schabu w aromatycznym, pieczarkowym sosie. Można podawać np. z kluskami śląskimi.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Kilka plastrów boczku wędzonego
  • 5 ogórków kiszonych
  • ½ kg pieczarek
  • Musztarda francuska
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ szklanki śmietany 18 %
  • Mąka pszenna do obtoczenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zrazy w pysznym sosie musztardowym

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Na każdy kawałek mięsa, kładziemy, bo plasterku boczku oraz po jednej części ogórka przekrojonego wzdłuż na cztery kawałki.

  2. 3. Zawijamy roladki, obtaczamy w mące pszennej.

  3. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Na drugiej patelni, prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 7. Do naczynia przekładamy musztardy.
    8. Wlewamy sos sojowy oraz śmietanę, dokładnie mieszamy.

  6. 9. Łączy z grzybami, chwilę gotujemy.

  7. 10. Sosem wraz grzybami polewamy roladki.

  8. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń