Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy w sosie kokosowo-musztardowym

Zrazy w sosie kokosowo-musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1715

Dodano:

Odsłon: 296

Kawałki mięsa otoczone kremowym sosem na bazie mleka kokosowego i musztardy. Słodki smak mleka kokosowego idealnie komponuje się z ostrym i lekko kwaśnym smakiem musztardy.

Składniki

  • 800 g mięsa z szynki wieprzowej
  • 200 ml mleka kokosowego, ważne by mleko było bez sztucznych zagęstników
  • 2-3 łyżki musztardy sarepskiej lub Dijon
  • curry
  • sól
  • Pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżka masła
  • do podania warzywa gotowane na parze: brokuł, marchewka, kalafior, i fasolka "mamut"
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zrazy w sosie kokosowo-musztardowym

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na plastry, oprószamy solą, pieprzem i curry. Mięso obsmażamy na maśle, zalewamy mlekiem wymieszanym z musztardą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie dusimy pod przykryciem około 20 minut. Uduszone mięso podajemy z warzywami ugotowanymi na parze lub jeśli wolimy duszonymi na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń