Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z wieprzowiny to danie popularne w kuchni śląskiej. Jest wiele przepisów na ich przygotowanie. Danie to jest łatwe w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne. Podane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą zaspokoją niejedno podniebienie. Prawdziwe śląskie rolady to z mięsa wołowego.
patelnia lub brytfanka, nitka kuchenna lub wykałaczki,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 609
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1264
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457925
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1512
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2302
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 609
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1264
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457925
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1512
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2302
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Rozbijamy delikatnie aby nie porobić dziur. Rozbite plastry delikatnie oprószamy solą i pierzem, smarujemy musztardą. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę natomiast boczek wędzony, kiełbasę i ogórki kroimy w słupki. Pokrojoną cebulę, boczek i ogórki układamy na każdym plastrze mięsa, następnie każdy plaster zwijamy w rulon i obwijamy nitką kuchenną lub spinamy wykałaczką. Na głębszej dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy zrazy i podsmażamy z każdej strony, następnie zmniejszamy płomień ognia i smażymy zrazy do miękkości, obracając od czasu do czasu i podlewając ciepłą wodą. Gdy zrazy są miękkie wyjmujemy na półmisek, studzimy i zdejmujemy nitkę kuchenną, a powstały sos zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku według uznania. Podajemy z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.