Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami, ogórkiem kiszonym, polane sosem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9217
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9217
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
Wykonanie bulionu: Gotujemy wodę ze wszystkimi składnikami, oprócz mąki. Gotujemy do miękkości suszonych warzyw. Gdy warzywa są miękkie, doprawiamy do smaku.
Danie: Plastry mięsa rozbijamy na cienkie placki, przyprawiamy pieprzem i solą, smarujemy musztardą, układamy na każdy placek mięsa po 2 plasterki wędzonego boczku, kawałek kiszonego ogórka i cebuli, zwijamy i zaszywamy wykałaczkami. Każdy zraz obtaczamy w mące.
Na dużej patelni rozgrzewamy smalec wieprzowy i układamy zrazy. Smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia ze wszystkich stron. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone zrazy wyjmujemy z patelni i wkładamy do garnka z przygotowanym bulionem warzywnym. Dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia zrazów. Gdy zrazy będą miękkie zagęszczamy mąką, dodajemy sos sojowy, doprawiamy do smaku.
Zrazy podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym, polane sosem. Smacznego !!!