Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą , pomysł na bardzo smaczny i szybki obiad.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1874
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5670
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1874
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5670
Składniki
1. Pieczarki myjemy ii drobno kroimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki z cebulą aż woda wyparuje, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. 3. Schab rozbijamy na cienkie płaty, posypujemy solą i pieprzem.Nakładamy farsz z pieczarek i cebuli oraz po kawałku sera.
4. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. Przekładamy na patelnię na rozgrzany olej i obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano.
5. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka. Dusimy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut do odparowania wody. Uważamy aby nie przypalić. Miękkie zrazy wykładamy na półmisek. Podajemy z ziemniakami i surówką.