Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy ze schabu z pieczarkami

Zrazy ze schabu z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1098

Dodano:

Odsłon: 2844

Duszone roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą , pomysł na bardzo smaczny i szybki obiad.

Składniki

  • Schab bez kości 5 kotletów
  • Pieczarki 250g
  • Cebula 1 duża szt
  • Ser żółty 2 plastry
  • Sól, pieprz do smaku
  • Oregano, zioła prowansalskie
  • Olej roślinny
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Pieczarki myjemy ii drobno kroimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki z cebulą aż woda wyparuje, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
    3. Schab rozbijamy na cienkie płaty, posypujemy solą i pieprzem.Nakładamy farsz z pieczarek i cebuli oraz po kawałku sera.

  2. 4. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. Przekładamy na patelnię na rozgrzany olej i obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano.

  3. 5. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka. Dusimy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut do odparowania wody. Uważamy aby nie przypalić. Miękkie zrazy wykładamy na półmisek.
    Podajemy z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń