Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą , pomysł na bardzo smaczny i szybki obiad.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7596
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2668
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7596
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2668
Składniki
1. Pieczarki myjemy ii drobno kroimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki z cebulą aż woda wyparuje, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. 3. Schab rozbijamy na cienkie płaty, posypujemy solą i pieprzem.Nakładamy farsz z pieczarek i cebuli oraz po kawałku sera.
4. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. Przekładamy na patelnię na rozgrzany olej i obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano.
5. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka. Dusimy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut do odparowania wody. Uważamy aby nie przypalić. Miękkie zrazy wykładamy na półmisek. Podajemy z ziemniakami i surówką.