Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, ,prosta w przygotowaniu zupa krem z pora i serka topionego z dodatkami. Taką zupę pamiętam z mojego rodzinnego domu, zupy takie były podawane z grzankami chlebowymi.
garnek , blender , nóż ,
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Składniki
Ziemniaki obrać ,opłukać i pokroić w kawałki. Por obrać i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i posiekać. Szczypiorek umyć osuszyć i posiekać. Przygotowane warzywa włożyć do rondla i podsmażyć lekko na oleju. Następnie zalać bulionem,dodać liść laurowy i gotować około 15 - 20 minut. Jogurt naturalny wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do zupy mieszając. Dołożyć serek topiony - rozpuścić. Gdy serek się rozpuści wyjąć liście laurowe. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zabielić śmietaną 30 %. Gotową zupę podawać z grzankami, obsypaną posiekanym szczypiorkiem.