Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta kremowa zupa to same dobra bez użycia mąki. Zupka pełna Beta Karotenu. Idealnie smakuje z chrupiącymi chipsami.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 663
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 341
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4624
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 663
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 341
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4624
Składniki
Porcja dla 3-4 osób. Wszystkie składniki pokroić w drobną max 1 cm kostkę, marchewka max 0,5 cm. Na sporej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa. Dodajemy papryki i smażymy na sporym ogniu 5-7 minut, często mieszamy. Do podrumienionych warzyw dolewamy 450 ml ciepłego bulionu, dodajemy szczyptę cukru, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy 20-30 minut. Potem wszystko miksujemy, dopełniamy bulionem do żądanej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Chipsy. Wszystkie listki płuczemy, dokładnie osuszamy. Lekko skrapiamy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, mieszamy. Listki rozkładamy na blaszce z papierem, tak żeby nie stykały się ze sobą. Pieczemy w 130 C około 10 minut.