Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta kremowa zupa to same dobra bez użycia mąki. Zupka pełna Beta Karotenu. Idealnie smakuje z chrupiącymi chipsami.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3105
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6413
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3105
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6413
Składniki
Porcja dla 3-4 osób. Wszystkie składniki pokroić w drobną max 1 cm kostkę, marchewka max 0,5 cm. Na sporej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa. Dodajemy papryki i smażymy na sporym ogniu 5-7 minut, często mieszamy. Do podrumienionych warzyw dolewamy 450 ml ciepłego bulionu, dodajemy szczyptę cukru, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy 20-30 minut. Potem wszystko miksujemy, dopełniamy bulionem do żądanej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Chipsy. Wszystkie listki płuczemy, dokładnie osuszamy. Lekko skrapiamy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, mieszamy. Listki rozkładamy na blaszce z papierem, tak żeby nie stykały się ze sobą. Pieczemy w 130 C około 10 minut.