Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa dania w jednym, aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty białej z dodatkiem różnych warzyw, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania z kuleczkami mięsa drobiowego zachęcam wszystkich.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 219
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 104
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 219
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 104
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję, Cebulę, czosnek obieram i kroję na mniejsze kawałki. Wszystko mielę w maszynce do mielenia mięsa i przekładam do miski. Wbijam jajko, doprawiam solą oraz pieprzem i wyrabiam. Robię malutkie kuleczki i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
2. Kapustę drobno szatkuję, pora bardzo drobno kroję, cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję. Warzywa pietruszkę, selera, marchew, obieram, myję, osuszam i ścieram na tarce o dużych oczkach. 3. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam wszystkie warzywa. Najpierw cebulę, czosnek, następnie marchew, pietruszkę, selera, pora i kapustę. 4. Po usmażeniu przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję kostkę warzywną, doprawiam pieprzem oraz solą i gotuję 30 minut. 5. Na koniec zupę łączę z kotletami.
6. Gotowe. 7. Smacznego