Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z parówkami z pewnością przypadnie do gustu dzieciom. W końcu chyba wszyscy lubią parówki! Danie stanowi też świetny pomysł na przemycenie warzyw – ziemniaków, marchewki, selera, pietruszki. Zupa ma lekko kremową konsystencję i bardzo letni, słoneczny wygląd. Świetnie sprawdza się jako pożywny obiad dla całej rodziny, szczególnie kiedy nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 123
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 123
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki.
Cebulę, seler i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
Parówki pokrój w kawałki o długości ok. 2-3 cm.
W dużym garnku rozgrzej oliwę i podsmaż parówki przez 4-5 minut do ładnego zrumienienia. Wyjmij je łyżką cedzakową i odłóż na bok.
Do tej samego garnka dodaj cebulę, marchewkę i seler. Smaż przez 5 minut do miękkości.
Dodaj czosnek i kontynuuj smażenie przez kolejną minutę.
Dodaj ziemniaki i bulion drobiowy. Zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie.
Odlej 2 chochelki zupy razem z warzywami do osobnego garnuszka. Dodaj połowę natki pietruszki. Wszystko razem zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej mieszaninę z powrotem do pozostałej zupy.
Przenieś do garnka parówki i całość gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Zupę z parówkami podawaj na ciepło, posypaną siekaną natką pietruszki.